Testimonials

Aanbevelingen uit de praktijk

Tijdens de sessies werk je aan je eigen doelen. Bij afsluiting ben ik benieuwd welk verschil de coaching gemaakt heeft in je werk en thuis. Hoe heb je de samenwerking met de coach ervaren?

Hier vind je een selectie van de reacties:

Dominique (burnout behandeling

“Omdat ik al langere tijd mijn grenzen niet had aangegeven en maar door was gegaan, kreeg ik last van een alles overheersende vermoeidheid en onrust. Ancla kon op een rustige manier inzicht verschaffen dat ik mijzelf dwars zat met mijn eigen denkwijze. Het lukt me nu om af en toe afstand te nemen tijdens een werkdag. Om even een rustmoment in te lassen. Ik vlieg niet meer door de werkdagen heen om alles maar af te krijgen. Ik werk per opdracht en heb duidelijke grenzen. Merk ik dat ik gejaagd, vermoeid of vol stress raak? Dan doe ik een stapje terug.”

Ancla wist me het vertrouwen te geven dat het goed zou komen. Ik heb een opgelucht gevoel. Ik heb weer energie en heb mezelf beter leren kennen.

Karen (loopbaan coaching

“Nuchter, rustig, prettig en humoristisch. Dit zijn eigenschappen die Ancla typeren. In mijn zoektocht naar een nieuwe baan heb ik bij Ancla een loopbaan coaching traject gevolgd. We hebben eerst een assessment gedaan (TSI-profiel Persoonlijke Stijl & Motivatie) die een zeer accuraat beeld van mijn gedrag, drijfveren en motivatie opleverde. Vervolgens hebben we een aantal sessies gehad waarin Ancla mij motiveerde om mijn wensen en mogelijkheden te analyseren en concrete stappen te zetten. Ze denkt mee en geeft praktische tips, maar houdt ook een spiegel voor.

Dit traject heeft mij veel opgeleverd. Het resultaat is dat ik mezelf veel beter ken en dat ik qua werk weet wat ik wil en (goed) kan. Ook weet ik welk werk mij ongelukkig zou maken en ik dus beter kan vermijden.”

Als je je afvraagt of je nog wel op de goede plek zit, kan ik Ancla aanbevelen als loopbaancoach.

Marina (burnout behandeling

“Eén van de redenen dat ik totaal opgebrand was, is dat ik geen NEE kon zeggen. Ik ging soms zó ver in mijn gedienstigheid dat het bijna bemoeizuchtig werd. Door de fijne gesprekken met Ancla en haar heldere kijk op situaties heb ik geleerd dat het niet erg is om NEE te zeggen. Eindelijk kan ik mij op het werk gericht bezighouden met taken die ik daadwerkelijk moet doen.”

Je humor en heldere kijk heb ik heel erg kunnen waarderen. Daardoor heb ik goed naar mijzelf kunnen kijken en veel kunnen leren hoe het ook anders kan!

Eva  (personal coaching

“Ik heb het erg prettig gevonden om mijn probleem iedere keer weer vanuit een andere invalshoek te mogen benaderen. De kant van mijn opvoeding, mijn overtuigingen, mijn kwaliteiten en mijn emoties. Ancla gaf mij steeds de rode draad terug over zaken die nog aandacht nodig hadden. Als mens ben ik gegroeid in wie ik ben. Ik ben rustiger geworden in mijn gedachten en milder in hoe ik over zaken denk. Milder naar anderen, maar ook naar mezelf.”

Ancla heeft mij op een speelse manier geprovoceerd zodat ik los kon komen van de belemmerende gedachte: “Ik ben niet goed genoeg”.

Angela  (loopbaan coaching

“Ancla heeft mij super geholpen door mij de Persoonlijke Stijl & Motivatie test te laten doen. Ik ben daardoor meer over mijzelf te weten gekomen, maar ook over hoe anderen mij ervaren. Ik ben anders naar communicatie gaan kijken en besef dat daar je eigen stijl maar ook de stijl van de ander een rol speelt. De coaching krijgt van mij een 9. Ik voelde me gesterkt om mijn drijfveren te volgen. En heb een andere functie gekregen, die beter bij me past.”

Ancla is duidelijk, direct en soms confronterend. En ook grappig. Ik heb gehuild en gelachen. Na afloop was ik steeds opgeladen en met goede moed heb ik zaken geoefend om ze anders aan te pakken.

Maarten  (burnout behandeling

“De coaching heeft me rust gebracht. Ik zou niet weten hoe ik hier uit had moeten komen zonder deze sessies. De coaching sessies hebben me enorm geholpen. Ik kan zaken meer relativeren. Ik kan beter planmatig werken. Ik weet nu makkelijker om te gaan met emotionele situaties en met drukte. Ancla straalde rust en vertrouwen uit. Ze heeft me goed geadviseerd. Zij was een steunpunt voor me in een moeilijke periode van burnout.”

Wat ik nu anders doe? Ik vraag mezelf voortaan af: “Hoeveel invloed heb ik om deze situatie te veranderen? Niks? Dan laat ik het los”.

Wendy  (burnout behandeling

“Het lukte niet om na een periode van uitgeput zijn weer volledig aan het werk te gaan. Ik heb het besluit genomen om een baan in de buurt te zoeken die minder zwaar is. Ik ga nu anders om met pauzes en rust nemen, met mijn houding tijdens gesprekken en werkritme. Ik vond de  humoristische,  directieve aanpak van Ancla zeer prettig. Het relativeert en spiegelt tegelijkertijd.”

Mijn verwachtingen zijn overtroffen. Ik weet nu welke kant ik op wil en heb veel meer inzicht in motivatie en gedrag.

Roel  (loopbaan coaching

“Ik was op een doodlopende weg beland van mijn carrière. Door de gesprekken heb ik inzicht gekregen dat managen en planmatig werken bij me past. Thuis is weer meer pit gekomen in plaats van gemopper. Meest behulpzaam waren de praktische handvatten die ik kreeg aangereikt en de “ do’s en dont’s”. Het duurde niet lang of ik vond de baan van mijn dromen.”

Het assessment TSI profiel  Persoonlijke Stijl en Motivatie gaf mij een: “Yes, dit ben IK gevoel”.

Loes  (rouwbegeleiding

“Ik had mijn baan verloren bij een organisatie waar ik al bijna 20 jaar werkte. Het gedwongen afscheid van mijn werk heb ik een plekje kunnen geven. Ik heb ontdekt dat er meer is in het leven dan alleen maar werken. Ik heb veel over mijn persoon geleerd en weet nu welke kant ik op wil met mijn loopbaan.”

IK ben meer dan mijn werk. Ik ben me anders gaan kleden, ik mag er ook zijn. Ik heb mezelf weer op de  goede weg gekregen.

Marian  (personal coaching

“Snel emotioneel, veel piekeren en onzekere gevoelens waren aanleiding om me aan te melden. Ancla is een coach die met humor kritische vragen weet te stellen. Ik ben nu meer ontspannen. Thuis en op het werk vinden ze dat ik rustiger en relaxter ben.”

Ik ben assertiever geworden, ik kom meer voor mezelf op. Ik maak me minder druk om wat anderen van me denken.

Yvonne  (rouwbegeleiding

“Ik was na mijn scheiding opgebrand en reageerde  vaak erg emotioneel. Ik ben me bewust geworden dat ik mezelf te afhankelijk maakte van andermans waardering. De coaching heeft me weer met 2 voeten op de grond gezet. Ik ben mezelf meer gaan waarderen om wie ik ben. Ik durf nu beter mijn grenzen aan te geven en laat weten  waarom ik in sommige gevallen voor mezelf kies.”

De nuchtere kijk op zaken en ook de humoristische benadering (soms dingen in het absurde trekken) vond ik heel prettig. Ik kan nu meer relativeren.