Energie check-up

Is je batterij leeg?

Ben je ’s ochtends nog steeds moe?

Ben je vaak aan het piekeren?

Heb je ’s avonds nergens meer zin in?

Weet je niet meer hoe je je kunt ontspannen?

Wat is energie management?

Hoge werkdruk; slechte sfeer op het werk; weinig waardering. Je krijgt last van onvrede, frustratie en opgekropte gevoelens: teveel stress. Jij bent niet de enige. Ongeveer 40% van de werknemers in Nederland ervaart een hoge werkdruk. Ruim een kwart van de Nederlandse werknemers ervaart vaak stress op het werk. Door een periode te hard te werken en te weinig bij te tanken kunnen er problemen ontstaan. Het wordt dan tijd om extra rust te nemen en aan een betere balans tussen inspanning en herstel te werken.

Geen energie meer hebben is te vergelijken met een bijna lege batterij. Als je wilt weten of jouw batterij nog halfvol of bijna leeg is, is het verstandig om je energie niveau te laten meten. Test jezelf met de verkorte online Energie Check Up test!

Coaching aanpak waar je energie van krijgt

Door middel van diverse vragenlijsten maken we samen eventuele problemen rond overbelasting en energietekort zichtbaar. Vervolgens worden de resultaten met je besproken. Het kan zijn dat je voldoende bagage hebt aan een voorlichting over energie management. Dan was de Energie Check Up een preventief instrument om vermoeidheidsklachten voor te wezen. Het sein staat gewoon op groen.

Als blijkt dat er indicaties zijn dat je vermoeidheidsklachten van licht tot ernstig zijn (het sein staat op oranje of zelfs op rood) is het mogelijk meteen van start te gaan met een traject om roofbouw te stoppen. Want als er langdurige overbelasting plaatsvindt, heeft dat chronische vermoeidheid tot gevolg.

Roofbouw: chronische stress en vermoeidheidsklachten

Als stress langer aanhoudt dan 6 weken, blijft er langdurig teveel stresshormoon in je bloed. Dat leidt op den duur tot extreme vermoeidheid en emotionele uitputting. Je krijgt last van chronische stress door het plegen van roofbouw. Ancla Rodenburg behandelt chronische vermoeidheidsklachten volgens de CSR methode. Wil je meer lezen over herstellen van een burnout? Download hier het E-book In 3 fases herstellen van een burn-out. 

Verhalen uit de coaching praktijk – Ellen’s Energie Check Up

Ellen voelt zich al een paar maanden moe. Ze kan zich slecht concentreren en is snel geïrriteerd. Het combineren van werk en privé is voor haar een hele klus. Er is onvoldoende tijd om echt tot rust te komen. Ellen is eerder uit de running geweest vanwege een burnout. Dus dat wil ze nu voorkomen.

Ellen werkt 4 dagen met veel reistijd, haar man werkt thuis en de kinderen zijn nog jong. Ze komt tijd tekort. Hoe lukt het andere drukke gezinnen toch om alles te combineren zonder uit te vallen? Wat volgt is een grondige herziening van de werkverdeling in het gezin.

Ellen kan met frisse moed werken aan haar herstel en ze weet nu waar haar prioriteiten liggen. Meer tijd en rust hebben samen met het gezin staat nu bovenaan haar lijst.

Gratis kennismakingsgesprek

Herken jij jezelf in het verhaal van Ellen? Neem dan contact op voor een gratis kennismakingsgesprek waar we aan de slag gaan met jouw coaching vraag.