Loopbaan coaching

Zit je nog op de juiste plek?

Hoe kan ik werk doen waar ik van houd?

 Hoe kan ik effectief zijn in mijn functie met minder energie?

 Hoe maak ik optimaal gebruik van mijn kwaliteiten?

Wat is loopbaan coaching?

Je vraagt je af of je nog wel op de juiste plek zit. Of je functie nog wel bij je past. Je kunt je echter niet voorstellen hoe je van baan zou kunnen veranderen. De situatie laten voort kabbelen kost veel energie en geeft een machteloos gevoel. De betrokkenheid op het werk neemt af. Je hebt geen toekomst perspectief meer. Als je wilt voorkomen dat je hierin blijft steken, zou je loopbaan coaching kunnen volgen. Een traject biedt je de kans je loopbaan weer in eigen hand te nemen.

Ontwikkel een gerichte loopbaanstrategie

Vragen zoals “Wie ben ik?”, “Wat wil ik?” en “Wat kan ik?” komen aan de orde. Via analyse van je huidige werksituatie en bezinning op wensen en mogelijkheden, ontwikkel je een gerichte loopbaanstrategie. Met een helder inzicht in je wensen en je mogelijkheden, worden realistische doelen uitgewerkt tot een stappenplan en leer je je doelen ook werkelijk te bereiken. Je ervaart weer nieuw loopbaanperspectief. Je weet hoe en waar je kernkwaliteiten effectief in kunt zetten. Dat opent deuren naar jouw toekomst. Verantwoordelijkheid voor de toekomst ligt bij jezelf!

Een loopbaan coaching traject gaat uit van een intake gesprek en 5 sessies. Het is mogelijk om als assessment een Gedrag en Drijfveren analyse te doen.

Verhalen uit de coaching praktijk – Carolien’s loopbaan coaching ervaring

Carolien was al een tijdje op zoek naar een nieuwe baan, maar haar inspanningen leverden niet het juiste resultaat op. Zij wilde loopbaan coaching om na te denken over het vervolg van haar loopbaan en om actief nieuwe kansen te creëren.

Tijdens de sessies ontdekte ze dat haar overtuigingen haar in de weg zaten. Door haar belemmeringen “ik voldoe niet aan de verwachtingen; ik durf geen risico te lopen; ik mag geen fouten maken en ik kan niet netwerken” bij de kop te pakken kon Carolien met hernieuwde energie verder zoeken naar de juiste baan. Na een half jaar heeft ze haar nieuwe baan gevonden.

Gratis kennismakingsgesprek

Herken jij jezelf in het verhaal van Carolien? Neem dan contact op voor een gratis kennismakingsgesprek waar we aan de slag gaan met jouw coaching vraag.